LET 2024 v Kľačne pri Prievidzi

Letný evanjelizačný tábor Bratislavskej eparchie sa konal už po 14ty krát.

Od nedele 7. júla do piatka 12. júla sa mohli deti a mládež Bratislavskej gréckokatolíckej eparchie opäť stretnúť na v poradí už štrnástom Letnom evanjelizačnom tábore LET 2024, ktorý sa konal v Kľačne pri Prievidzi. Celkom 108 účastníkov vrátane animátorov, kňazov a vladyku Milana Lacha – bol s nami od nedele do utorka – vytvorili v týchto prázdninových dňoch nádherné spoločenstvo.

Téma tábora, prevzatá z Knihy proroka Izaiáša: „Hľa, títo prichádzajú zďaleka a tí, hľa, od severu a západu a tamtí z južnej krajiny“ (Iz 46,12), skrývala v sebe myšlienku putovania po rôznych cestách k našej vlastnej podobe Krista, ktorý neprišiel dať sa obsluhovať, ale aby slúžil. A tak sme sa v jeden deň spolu zamýšľali nad službou všeobecne, že sú to totiž skutky lásky, a potom v ďalšie dni sme sa zamerali na konkrétne služby – kňazskú a rehoľnú, službu v manželstve, v rôznych zamestnaniach, ako aj na službu v našom každodennom živote.

Tábor navštívili viacerí hostia, ktorí v krátkych prednáškach a rozhovoroch priblížili svoje svedectvá služby. Deti okrem tematických diskusií a prác v skupinkách mali program naplnený rôznymi aktivitami a súťažami. Vo štvrtok sme si všetci pochutili na zmrzline z vychýrenej bojnickej zmrzlinárne. Veľká vďaka patrí animátorom za ich obetavú a dobre odvedenú službu i všetkým tým, ktorí prispeli k úspešnému priebehu tábora. Už teraz sa tešíme na budúci ročník LET-ky 2025.

Zozbierané fotografie z tábora je možné nájsť na tomto odkaze: https://t.ly/ujaH_

Tábor mal aj Prievidzské zastúpenie: